De Belemniet

Home

Onderwerpen

Producten

Excursiepunten

Contact

Links

Over ons

Sitemap

Boeken

DE BELEMNIET brengt de volgende boeken onder uw aandacht.

Het oudste Limburg langs stenen erfenissen
steen voor steen

HET OUDSTE LIMBURG beschrijft een deel van de geologie van Zuid-Limburg op een niet te specialistische manier, waardoor het ook voor de geïnteresseerde leek een boeiend onderwerp is. Het boek bestaat uit een informatief en een praktisch deel.

In het eerste deel komen de geologische en landschappelijke aspecten van Zuid-Limburg aan de orde. Hier en daar wordt verwezen naar plaatsen waar de verschijnselen te vinden zijn. Steeds is er een samenhang tussen deze plekken en de periode of het onderwerp van het hoofdstuk. In het tweede deel staan de excursies centraal en kan men tijdens het volgen van de routes te maken krijgen met verschijnselen uit diverse geologische tijden. Al snel zal duidelijk worden hoe rijk Zuid-Limburg op geologisch gebied is!
96 pagina’s - € 7,95

LANGS STENEN ERFENISSEN voert ons terug in de prehistorie. Europa ligt werkelijk bezaaid met ontelbare constructies uit de prehistorie, opgebouwd uit grote stenen. Ze zijn altijd omgeven geweest met een waas van geheimzinnigheid en voor sommigen stralen ze iets mystieks uit. In de afgelopen jaren bezocht Jan Weertz samen met zijn vrouw Els heel wat van die stenen erfenissen. Zelfs eeuwen na hun bouw oefenen die grote monumenten van keien nu nog steeds heel verschillende invloeden op de mens uit.
112 pagina’s (met 40 zwart-wit foto’s) UITVERKOCHT - kijk voor tweedehands boeken  in boekwinkels en op  internet.

STEEN VOOR STEEN kan leuke ideeën bieden voor één- en meerdaagse speurtochten naar stenen en gesteentes. Velen zien bij het bezoek aan een oude stad niet eens dat men daar voor de bouw diverse soorten steen heeft gebruikt. Wat is het voor steen? Waar komt hij vandaan? Welk stuk aardgeschiedenis schuilt erin? Hoe heeft dat soort steen het leven van nogal wat mensen beïnvloed? Stenen voeren je terug naar woeste vulkanen, kille ‘mergelgrotten’, het oerbestaan van de aarde, maar ook naar de geschiedenis van de mens. Jan Weertz laat in dit boek de stenen ‘steen voor steen’ aan het woord komen om hun verhaal te vertellen. Hij wil de lezer ertoe aanzetten, meer te willen weten en bekijken. De stenen en gesteentes die besproken worden, liggen allemaal in de BeNeLux en het aangrenzende deel van Duitsland.
96 pagina’s (met 22 zwart-wit foto’s) UITVERKOCHT - kijk voor tweedehands boeken  in boekwinkels en op  internet.

Interesse in een boek? Neem contact op met DE BELEMNIET.

© De Belemniet